Skip to main content

Pamir Forlegningstelt

Pamir 20 er vårt mest robuste forlegningstelt. Denne teltmodellen brukes daglig av speidergrupper, jaktlag, 4H, og skoler. I tillegg benyttes Pamir 20 blandt annet av det norske polarinstituttet i røffe arktiske strøk.

Pamir 20  måler 4×5 meter, har 4 myggvinduer, 1 dør og pipehull med stålplate i taket.  Canvasen som benyttes er en blanding av Bomull og Lin – hele 550 g pr m2. Duken er grovvevd og puster veldig godt når det er tørt. Når duken blir fuktig trutner den og duken blir tett og vannavvisende.
Pamir 20 er enkelt og greit å sette opp for 2 personer. Alle stengene og alle kryssene er like slik at det går overraskende fort bygge en pamir 20. Når man setter opp teltet bygger man hele stativet, men venter med å sette på bena på den ene siden. Duken legges over det lave stativet før de 4 siste bena settes på plass til slutt.
Vi minner om at både plugger og barduner er viktige å benytte for at slike telt skal tåle vær og vind!

I 2016 lanserer vi nye og fleksible Pamir 20, 26 og 33. Tallene viser til størrelse i kvadratmeter. Teltene er bygget opp av like seksjoner der alle stenger er like. Pamir 20 har tre stangseksjoner, 26 har fire seksjoner og 33 har fem seksjoner. Lengde på teltet blir da 5 meter, 6,7 meter og 8,4  meter. Alle modellene er 4 meter brede. I tillegg til flere størrelser har telte fått et skjøtesystem i veggene som gjør at de kan rulles opp. Teltet går da fra å være et solid vintertelt med fyringsmuligheter til en paviljong for sommerbruk. Teltet egner seg da som salgsbod/salgstelt, partytelt, kjøkkentelt eller andre formål. Skjøten mellom veggene er dobbel – det vil si at man både setter sammen med maljer/hemper og en kraftig borrelås. Siden veggene når er fleksible er det også lett å sette sammen to telt slik at det blir dobbelt så stort!