Vedovn til telt og lavvo

Enhver tur i telt og lavvo blir bedre med en god ovn både for varme og koking. Standard pipehøyde er 2,8 meter og det medfølger et isolasjonsrør. Bena er skrudd og demonteres lett under transport. Et godt bærehåndtak er montert på toppen av ovnen til å bruke under transport. Ovnen er laget i 2 mm rustfritt stål. Det er plass til alle piperørene inne i forbrenningskammeret med pipehøyde på 280 cm. Isolasjonsrør og pipetopphatten må fraktes separat + eventuelt flere piperør for å nå ønsket pipehøyde. Det følger med transport trekk til ovnen.

Advarsel: En telt og lavvo ovn blir svært varm.
Når man fyrer i en telt og lavvo ovn kan piperørene bli svært varme. Til våre  ovner følger det med et isolasjonsrør, som må monteres på yttersiden av piperøret, der piperøret ellers hadde fått kontakt  mot duken og eventuelt stokkene i Tradisjonell lavvo. Kommer piperøret i kontakt med duk eller topphatt vil du kunne få skade på din lavvo eller telt.

Reinsdyrskinn

Svært få liggeunderlag eller sitteunderlag kan konkurrere med reinsdyrskinn. Skinn isolerer meget godt og er langt mer behagelig og varmt å ligge på enn noe annet. Med rikelig med granbar eller bjerkekvist under får man garantert en behagelig natt under stjernene.

Hårene på reinsdyrskinn er hule, dette gir den unike isolasjonsevnen. Skinnene er renset og løse hår er fjernet. Pga at hårene er hule kan noen hår ryke av under bruk og litt håravfall i fra skinnene kan forekomme. Skinnene bør henges opp et og et på et luftig sted når de ikke er i bruk.

Vi selger skinn av to typer, garvet og garvet impregnert.
Garvede skinn egner seg godt når man skal benytte skinnet på benker, feltseng, hengekøye eller i stoler. Skal skinnet benyttes rett på fuktig bakke eller på snø anbefaler vi garvede og impregnerte skinn. Disse skinnene er malt med en tokomponent latekslakk på sinnsiden. Denne lakken holder hele skinnets levetid og gjør at fuktigheten ikke trenger igjennom. I tillegg holder skinnet seg mykt og fremstår som et vanlig garvet skinn.

Våre skinn varierer noe i størrelse og er i fra 130-160 cm lange og veier i snitt ca 2 kg.

Firebox 35x35 cm

Ønskes det å fyre bål inne i lavvoen er Firebox et flott redskap. Når man fyrer bål oppe i Firebox får bålet god trekk og røyken stiger lettere ut av toppen av lavvoen. Firebox har en praktisk svingbar vokepanne/stekepanne samt en kaffekenkt. Et godt varmende bål er aboslutt en svært god opplevelse inne i lavvoen samt at Firebox er meget god å tilbrede mat på.

Ønsker man å benytte Fireboxen som grill tar man bare opp risten, vrir denne 45 grader og har kull under i bunn av Fireboxen.

Når Fireboxen skal transporteres legges den bare sammen og bæres som en liten stresskoffert med håndtak.

For fyring både i Bison teltovn og på Firebox anbefaler vi vi god grunnvarme og finhugget ved. Da får man best effekt og minst røyk.

Firebox XL

Fireboxen kommer også i en XL utgave som er 50×50 med stor steketakke. Denne egner seg til matlaging og bålfyring utendørs, eller i lavvoer av større størrelser.
Tips: Hugg veden i små biter. Da er det lettere å justere effekten og resultatet blir mye bedre. Det er lett å få takken for varm.
For flere praktiske varmekilder – se våre sider for KOVEA produkter!