Bison Telt og lavvo ovn i Trad 25

Dette er den originale Bison Telt og lavvo ovnen. Enhver telttur blir bedre med en god ovn både for varme og koking. Standar pipehøyde er 3,5 meter og det medfølger et isolasjonsrør. Bena er leddet og utgjør et godt bærehåndtak under transport. Ovnen er laget i 2 mm malt stål.

Mål:
Høyde: 37 cm
Bredde: 22 cm
Høyde ben: 18,5 cm
Rørdiameter: 7,3 – bygger 30 cm.

Advarsel: En Bison telt og lavvo ovn blir svært varm.
Når man fyrer i en Bison telt og lavvo ovn blir piperørene svært varme. Til alle våre komplette ovner følger det med isolasjonsrør. Hvis du bruker ovn i lavvo eller telt, og mangler isolasjonsrør anbafaler vi på Bison at du anskaffer isolasjonsrør for å bedre sikkerheten og ungå skade på din lavvo eller telt.

Reinsdyrskinn

Svært få liggeunderlag eller sitteunderlag kan konkurrere med reinsdyrskinn. Skinn isolerer meget godt og er langt mer behagelig å ligge på enn det meste annet. Med rikelig med granbar eller bjerkekvist under får man garantert en behagelig natt under stjernene.
Vi selger skinn av to typer, garvet og garvet impregnert.
Garvede skinn egner seg godt de gangene man har et billig underlag ned mot bakken, eller skal benytte skinnet på benk eller stol. Skal skinnet benyttes rett på fuktig bakke anbefaler vi impregnerte skinn. Disse skinnene er malt med en tokomponent latekslakk. Denne lakken holder hele skinnets levetid og gjør at fuktigheten ikke trenger igjennom.I tillegg holder skinnet seg mykt og fremstår som et vanlig garvet skinn.

Våre skinn varierer noe i størrelse og er i fra 130-160 cm lange.

Firebox 35x35 cm

Ønskes det å fyre bål inne i lavvoen er Firebox et flott redskap. Når man fyrer bål oppe i Firebox får bålet god trekk og røyken stiger lettere ut av toppen av lavvoen. Firebox har en praktisk svingbar vokepanne/stekepanne samt en kaffekenkt. Et godt varmende bål er aboslutt en svært god opplevelse inne i lavvoen samt at Firebox er meget god å tilbrede mat på.

Ønsker man å benytte Fireboxen som grill tar man bare opp risten, vrir denne 45 grader og har kull under i bunn av Fireboxen.

Når Fireboxen skal transporteres legges den bare sammen og bæres som en liten stresskoffert med håndtak.

For fyring både i Bison teltovn og på Firebox anbefaler vi vi god grunnvarme og finhugget ved. Da får man best effekt og minst røyk.

Firebox XL

Fireboxen kommer også i en XL utgave som er 50×50 med stor steketakke. Denne egner seg til matlaging og bålfyring utendørs, eller i lavvoer av større størrelser.
Tips: Hugg veden i små biter. Da er det lettere å justere effekten og resultatet blir mye bedre. Det er lett å få takken for varm.
For flere praktiske varmekilder – se våre sider for KOVEA produkter!